Lees Meer Foods

Super foods zijn voedingsmiddelen die van nature een hoge concentratie van één of meerdere voedingsstoffen of bio-actieve stoffen bevatten. Bijvoorbeeld polyfenolen in groene thee of lycopeen in tomaat. Deze speciale stoffen hebben een positieve werking op het lichaam en verminderen het risico op het krijgen van ziekten en aandoeningen indien ze regelmatig en afwisselend in een bepaalde hoeveelheid in het voedingspatroon aanwezig zijn.

Bij functionele voedingsmiddelen is een bestanddeel toegevoegd of juist verwijderd om de gezondheidswaarde van dat product te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan: Producten voor een goede werking van de darmen, zoals brood met toegevoegde voedingsvezel, of bio-actieve stoffen of ingrediënten die zijn toegevoegd om cel schade te beperken voor een optimale gezondheid en zo een laag mogelijk risico op ziekte geven.

Bij sommige gezondheidsproblemen kan een functioneel voedingsmiddel een goede keuze zijn. Gezien mijn kennis en grote interesse hiervoor kunnen deze producten ook worden ingebouwd in het advies en adviseer ik alleen op basis van een redelijke wetenschappelijke onderbouwing.