Wie is Haydee

Haydee Sarucco dietist in Haarlem

Mijn naam is Haydee Sarucco. Mijn passie voor gezond, lekker en puur voedsel is mij bijgebracht tijdens mijn jeugdjaren in Suriname, waar gezond en lekker eten met een multiculturele diversiteit, en het sociale karakter hiervan net zo belangrijk en vanzelfsprekend zijn als een normale ademhaling. Mede daardoor is mijn interesse naar de biochemische interacties en processen van voedsel op het lichaam, welzijn en geest gegroeid en was dit een reden voor mij om de vierjarige HBO opleiding Voeding en Diëtiek te volgen, die ik in 1990 met succes heb behaald.

Kort hierna is mijn loopbaan begonnen als diëtist/voedingsdeskundige. Mijn huidige ervaring van ruim 23 jaar begon eerst door 5 jaren praktijkervaring op te doen in de verschillende Academische ziekenhuizen met tal van complexe ziektebeelden en casussen. Omdat ik klanten met alleen de volle aandacht intensief wilde begeleiden en coachen ben ik vanaf 1996 gestart met een zelfstandige praktijk voor Voeding/ diëten en coaching.

Door mijn multiculturele achtergrond heb ik een goed inzicht in de Nederlandse- en het Buitenlandse voedingspatroon. Veel verschillende voedingspatronen en leefwijzen onder de verschillende culturen zijn mij niet onbekend. Mijn therapieën en voedingsadviezen zijn breed georiënteerd. Met deze achtergrond, kan ik met recht zeggen dat ik een wereldburger ben doordat ik onder andere gevormd ben door de Westerse-, Zuid-Amerikaanse-, Mediterrane- , Oosterse-, Afrikaanse en andere verschillende culturen, en gezien mijn eigen gemengde genen die afkomstig zijn uit Italië, Portugal, Spanje (Mediterrane), Afrika en Azië.

Gezien mijn eigen passie voor een gezonde leefstijl en beweging, en deelname aan onder andere duursport, (halve) marathons, fitness en krachtsport heb ik in 2012 de Post HBO opleiding, voeding, sport en beweging afgerond en ben ik tevens gediplomeerd sportdiëtist. Hierdoor kan ik recreanten, en (top)sporters begeleiden en coachen met een op maat afgestemd advies en de daarbij horende mentale instelling.  In 2013 heb ik de bevoegdheid gehaald voor gecertificeerd hardlooptrainer (niveau KNAU-Basis Looptrainer 3), voor het geven hardlooptrainingen op individuele basis als in groepsverband.

Daarnaast heb ik een aantal artikelen geschreven in verschillende (vak)bladen en deel ik  hierdoor graag mijn passie voor  het schrijven over voeding.

Waarom kiezen voor mijn begeleiding?

Door mijn brede oriëntatie als diëtist/voedingsdeskundige weet ik precies welke voedingsmiddelen gebruikt kunnen worden bij bijvoorbeeld gewichtsverlies of een specifieke chronische lichamelijke aandoening of een te verrichten (sport) prestatie. Als diëtist heb ik een 4 jarige HBO opleiding gevolgd, en heb daardoor wetenschappelijke onderbouwde kennis en inzicht in de relatie voeding, ziekte, gezondheid en beweging.

Deze wetenschappelijk onderbouwde kennis wordt direct geïntegreerd in uw voeding- en dieetadvies. Indien u op eigen houtje of zonder deskundige begeleiding een voeding- of dieet advies volgt, bestaat het risico dat u voedingstekorten oploopt. Dit zult u niet direct waarnemen. Op de lange termijn kan dit uw gezondheid schaden, of u kunt een groter risico lopen dat uw gezondheid in de toekomst negatief wordt beïnvloed.

Daarnaast heb ik door de wedstrijdsport ervaring in mentale training en kan ik u helpen uw doelen te bereiken door een gerichte mentale ondersteuning en coaching. Alle diëten kunnen gecombineerd worden met hoogwaardige kwalitatief gecertificeerde maaltijdvervangers, voedingsmodules, en voedingssupplementen. Door mijn grote multiculturele kennis, kan ik klanten uit verschillende culturen optimaal begeleiden.

Ervaring met de jaren

Door mijn jarenlange (praktijk)ervaring, en scholing van 22 jaar, weet ik als geen ander wat de knelpunten zijn en waar de spijker op de kop geslagen moet worden. Ik herken direct obstakels, moeilijkheden en zwakke momenten en weet precies hoe ik u mentaal doorheen kan helpen.

Ik kan u de sleutels aanreiken om u persoonlijk te begeleiden, tot het gewenste doel is bereikt.

Niet iedereen is hetzelfde en iedereen heeft andere klachten en wensen. Aan de hand van uw eigen wensen of klachtenpatroon is er altijd een therapievorm dat bij u past.

I preach what I practice and have experienced!