Afvallen met sport/ beweging en dieetadvies

Extra beweging is ECHT noodzakelijk om af te vallen. Het is de beste en meest natuurlijke manier om gezond gewicht kwijt te raken naast het verminderen van de hoeveelheid voeding (energie/brandstof) per dag. Een andere methode is er niet!

Toch kunt u het gevoel hebben dat u ondanks deze maatregelen het bij u niet zo lijkt of niet of nauwelijks afvalt.

Wat velen niet weten/bij stil staan is dat elke vorm van beweging of type sport anders omgaat met het verbranden van energie.

Daarnaast is de intensiteit, de duur en frequentie van de beweging bepalend of er vetten worden verbrand of koolhydraten. Iemand die veel hardloopt op een hoge snelheid verbrand veel koolhydraten dan iemand die regelmatig rustige wandelingen maakt, zwemt of aan krachttraining doet.

Het lichaam maakt gebruikt van steeds andere energiesystemen bij verschillende vormen van beweging of sport. Dit inzicht is de basis voor het opstellen van een advies op maat. Het vraagt maatwerk en wordt per persoon berekend.

Als u nu wandelt, fietst, tuiniert, zwemt, hardloopt, hockeyt, voetbalt, basketbalt, volleybalt of een triatlon loopt en wilt afvallen, kan ik dat voor u op maat berekenen.

Er wordt een advies voor u gemaakt dat bestaat uit een dieetlijst met variatiemogelijkheden, en een beweegschema op maat.

0a33ef14729c2c6fdce4c367975549c3