Visie

Gezondheid is een breed begrip. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is gezondheid niet de afwezigheid van ziekte, maar een staat van welbevinden op drie terreinen: Lichamelijk, Sociaal en Mentaal.

Mijn visie is om bij het verhelpen van ziekte en klachten te werken aan deze drie terreinen omdat ze elkaar aanvullen en alleen daardoor het beste resultaat geven voor volledig herstel.

Niet alleen voeding is hierbij een essentieel onderdeel, maar daarnaast voldoende beweging, en een goede balans vinden tussen mentale in- en ontspanning.

Mens sana in corpore sano ( Latijnse uitspraak): Een gezonde geest in een gezond lichaam

Bovenstaande uitspraak is mijn levensfilosofie en deze probeer ik zoveel mogelijk te integreren in mijn dieet-en voedingsadviezen. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wellness en lichaamsbeweging zijn mogelijkheden om de geest te ontspannen.

Een geest die overspannen is, kan lichamelijke klachten geven. Een geest die ontspant door onder andere  wellness, een goede uitgebalanceerde voeding met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en lichaamsbeweging geeft fysieke lichamelijke vitaliteit en optimaal geestelijk welzijn.

Lichaam en geest kunnen uit balans raken door een deficiënte of overdadige voeding, weinig geestelijke ontspanning en lichaamsbeweging of door lichamelijke of geestelijke overbelasting. Hierdoor kunnen er allerlei klachten ontstaan.