Afslankdiëten onder de loep

Afslank diëten onder de loeplady.fitnees.4

  • Door mijn jarenlange opgedane kennis en regelmatige up to date scholing en vooral praktijkervaring van 25 jaar mag ik wel zeggen dat ik redelijk wat weet van de vele afslankdieten die in de loop der jaren zijn gepasseerd zoals poeders, fatburn-pillen, dieetdranken, shakes, afslanktheeën, Eiwitdiëten, Low carb dieten, Sonja bakker dieet, Dr Frank dieet, Cambridge dieet, Atkinsdieet, Oervoeding, Paleo voeding, Hormoonbalansdieet, Cardio/krachtttraining workouts, Reinigingskuren en Kuurprogramma’s, en ga zo maar door; En nog steeds komen er regelmatig nieuwe concepten, diëten of ideeën die beweren de beste methode te hebben uitgevonden om snel die overtollige kilo’s kwijt te raken.

Al deze afslankverhalen hebben één ding gemeen en dat is: ze doen je geloven dat afvallen heel snel en gemakkelijk gaat  als je direct met hun concept zou beginnen.

Hier kan ik twee antwoorden op geven.

Om te beginnen met het eerste antwoord:
Deels is dit waar en daar zal ik even op ingaan en zeggen waarom dat zo is:

  • Elk product of speciaal dieet of training werkt gedeeltelijk volgens het energie tekort principe en de verhoogde energiebehoefte van iemand. Maar zo simpel als ik het nu zeg is het ook weer niet. De energiebehoefte kan per per persoon verschillen, en wordt ook bepaald door de hoeveelheid lichaamsbeweging en krachttraining die je per dag doet. Daarom zie je waarom sommige mensen bij een bepaald dieet wel en veel sneller afvallen dan een andere die ook hetzelfde eet. Maar in feite komt het op neer dat je pas afvalt als je wat minder energie of calorieën inneemt dan je lichaam in feite nodig heeft . De samenstelling van een dieetvoeding helpt zeker daar ook bij. Zo gaan eiwitten het hongergevoel tegen, vandaar dat deze nu erg populair zijn. Maar  alleen en teveel eiwitten gebruiken is niet zonder gevaar en niet altijd gezond, en kan de nieren onnodig belasten. Verder geeft erg veel eiwit op de lange duur en veelvuldig gebruik ook verzuring van het lichaam en tekorten van andere voedingsstoffen.

En vervolgens het tweede antwoord:

  • Maar snel gaat dit niet, alleen als je jezelf gaat uithongeren en heel weinig energie of voedsel gaat innemen wat zeer ongezond is natuurlijk, want door deze afwijkende en extreme afvalpoging krijg je niet alleen voedingstekorten maar vooral hangvellen en een verslapte huid, doordat je teveel spiereiwitten gaat afbreken. Om toch snel, natuurlijk en mooi af te vallen zonder verslapte spieren en huid te krijgen moet je vetcellen verbranden en spiermassa op bouwen. Alleen hierdoor vergroot je je energiebehoefte door een combinatie van cardio- en krachttraining te doen. Spieren hebben veel energie/brandstof nodig om te kunnen functioneren. Hierdoor vergroot je je energiebehoefte op een natuurlijke manier. Als je daarnaast ook nog zorgt dat je iets minder calorieën per dag gebruikt dan je lichaam nodig heeft, val je op een mooie gezonde manier af.

Een item wat velen echt daarbij nog vergeten is  je inzet en discipline om je doel te bereiken en vooral om dit te behouden!!

  • Je zal er hard voor moeten werken om een mooi, en goed slank lichaam te krijgen en dit vooral te behouden. Dit betekent: een vast aantal uren per week bewegen en krachttraining doen. Zoek vooral een vorm van bewegen of sport dat je leuk vindt om dit vol te houden. Dit gaat niet met drie maanden of langer alleen een shake of dieet te volgen. Velen weten dit echt wel en hebben ook ervaren hoe snel de extra verloren kilo’s na het afvallen weer eraan vliegen. Waarom is dit zo? Dit omdat de vetcellen na het afvallen wel wat gekrompen zijn maar niet helemaal verdwenen zijn en als je niet regelmatig meer beweegt en geen spiermassa opbouwt, de vetcellen toch weer snel zullen gaan groeien en kom je dus gewoon weer aan.

Al met al kan ik het niet mooier maken dan het is maar alleen praten vanuit de wetenschappelijke kennis en praktijkervaring hoe het lichaam in principe werkt.

Dus dames en heren,  kom langs  en maak een persoonlijk op maat afgestemd levenslang voedingsadvies in combinatie met een training/workout/gezonde leefstijl programma en de daarbij behorende persoonlijke mentale coaching!!

Begin pas met een afslankprogramma als je er klaar voor bent!  Je zult gedisciplineerd je huiswerk moeten maken want nadat je  je streefgewicht hebt bereikt, zal je zelf weer alleen in het dagelijks leven hiermee om moeten gaan, om dit te behouden. Het begint met: goede keuzes maken van maaltijden, hapjes en tussendoortjes op feestjes, of bijzondere momenten. Ook je dagelijkse voeding heeft een bepaalde basis samenstelling nodig om niet onnodig extra vetcellen te maken en om aan te komen op plekken waar je dat niet wilt. Je zult je jezelf hierin moeten trainen. Deze strategie en veranderde leefstijl programma die ik hanteer, leert geen enkele kant en klaar dieet, maaltijdshakes of kuur. Ik kan u daarbij helpen uw droom te realiseren met een goed basisvoedingadvies en mentale coaching en training, en waarbij je eigen inzet, en discipline verder ook nodig is, tenzij je liever afhankelijk wil worden van steeds een nieuwe dieet, wat het afvallen steeds moeilijker maakt, omdat het lichaam steeds moet overschakelen op een ander energieniveau, met alle frustraties van dien!!