Interview Margriet 19 (1-8 mei 2015) Je bent wat je eet!

Je bent wat je eet

 

 

Wat een leuk geschenk en gelegenheid heb ik gekregen om mijn visie over gezondheid en uiterlijke verzorging te promoten in de Margriet 19, van 1-8 mei 2015)

Kort komt het op neer dat je vertelt welke beauty rituelen ikzelf  gebruik voor mezelf en voor mijn gezin.
Voordat ik dit aangaf moest ik het natuurlijk hebben over mijn levensfilosofie en levensstijl die ik heb ten aanzien van lichamelijke en  uiterlijke  verzorging als sportdïëtist.
Sinds mijn jeugd kwam ik al gauw achter dat je voor het verkrijgen van gezond haar, huid en  fitheid veel  meer voor nodig is dan alleen een kant en klaar duur potje creme of pillen.
 De basis moet als eerst goed zijn

Dit houdt in een goede uitgebalanceerde voeding met de juiste samenstelling van eiwitten, koolhydraten, noodzakelijke vetzuren, vitamines en mineralen, spore elementen, anti oxidanten en vezels.

Deze haal je standaard uit puur organisch voedsel zonder chemische bewerkingen, toevoegingen of manipulatie van genen.
Indien dit door verkeerd en vaak diëten verstoord raakt zal dat uiteindelijk ook zijn weerga hebben op een doffe huid, haar en nagels.
Zo heeft haar en huid optimale voeding nodig van B vitamines,  en sterke anti oxidanten. De sterke anti oxidanten tref je o.a. in veel donker gekleurde groenten en fruitsoorten. Deze zorgen voor een optimale voorziening en aanmaak van collageen een heel belangrijk proteïne die zorgt voor een stevige huid, haar en  nagels, en ook voor goed doorbloede fijne bloedvaten zoals capillairen. Collageen zorgt ook voor een strakke huid. Ijzer in een minimale verhouding is sterk nodig om het haar te versterken, en om  de groei te bevorderen, en dunner haar te voorkomen.
Het is gemakkelijk gezegd als je  denkt dat als je elke dag groente eet dat je voldoende ijzer binnen krijgt.
Interacties tussen voedingsmiddelen kunnen zorgen voor een verminderde opname waardoor je uiteindelijk toch niet voldoende ijzer binnen krijgt. Het verwachte resultaat blijft dan uit.
Pas als dit in balans goed is kan de huid ondersteunt worden met uitwendige  goede crèmes op zoveel als mogelijk natuurlijke basis en grondstoffen en die geen geur, kleur en irriterende stoffen bevatten maar wel sterk werkzame stoffen hebben zoals vitamine C, vitamine B3, Vitamine E.
Van nature komen deze producten in natuurlijke producten voor bijvoorbeeld citroensap, avocado, kokosolie, amandelolie.
Je kan een avocado masker voor haar en gezicht zelf maken bijvoorbeeld, Met kokosolie kan je ook veel kanten mee op. Er is wel wat ervaring hiermee vereist.
Beweging is een must

Beweging heeft een zeer grote invloed op de bloedtoevoer naar de huid waardoor de huid  telkens een boost krijgt van zuurstof. Zuurstof zorgt dat de huidcellen optmaal werken.

Regelmaat is hier bij belangrijk, anders heeft het geen zin. Door de grote bloedtoevoer naar de huid wordt iedere keer de huid voorzien van noodzakelijke voedingsstoffen die het lichaam heeft opgeslagen met de voeding. Ook de uitscheiding van afvalstoffen gebeurt efficiënt bij beweging.
Je merkt het ook niet alleen aan de gezonde blos op de wangen maar doordat de afvalstoffen door zweet veel hoger is voel je ook fitter en minder vermoeid. Het is niet zomaar een feit dat sporters er vaak ook jonger uitzien voor hun leeftijd.